یادداشت؛

کارگران گول فریب‌رسانه‌ای را نخوردند”؛ خر” فرشته نجات هفت‌تپه یا الاغ دجال ؟ / در باب ضرب‌المثل جنجالی مدیرعامل توسعه نیشکر

یک ضرب‌المثل ساده درباره هفت‌تپه به بهانه‌ای برای حمله‌ مخالفان به عبدعلی ناصری تبدیل شد!

انتشار گسترده ویدئوی تقطیع‌شده از مصاحبه اخیر عبدعلی در فضای مجازی با جریان‌سازی مخالفان مدیرعامل توسعه نیشکر همراه بود، این مسئله باعث شکل‌گیری موجی از انتقادات در شبکه‌های اجتماعی شد.

 در این ویدئوی تقطیع شده، اینگونه به مخاطب وانمود می‌شود که عبدعلی ناصری، هفت‌تپه را به یک “خر” توصیف می‌کند که از آن سواری می‌کشد!

 اما این تنها یک فریب رسانه‌ای بود که باعث شد تا بخش قابل توجهی از افکار عمومی، از اصل ماجرا منحرف شود!

 اصل ماجرا در مصاحبه عبدعلی، مسئله واگذاری شرکت نیشکر هفت‌تپه به شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی بود که همچنان قطعی نشده و باعث نگرانی کارگران شده است.

 ناصری برای اینکه خیال کارگران را از قطعی شدن واگذاری راحت کند، به یک ضرب‌المثل از دل داستانی قدیمی اشاره کرد.

روشن است که “ضرب‌المثل” در بیان، جای توضیح بیشتر را می‌گیرد، ناصری از کاربرد این موضوع در فن بیان، کاملا آگاه است، اما چیزی که او از آن غافل بود، شیطنت مخالفانش در فضای مجازی است.

پیام ضرب‌المثل ناصری به کارگران این بود که شرکت هفت‌تپه متعلق به شرکت توسعه است و دیگر از زیرمجموعه‌های آن خارج نخواهد شد‌.پ

رواضح است که ضرب‌المثل‌ در هیچ فرهنگ لغتی معنی نمی‌شود، اما مفهوم آن برای همگان روشن است.

برای کارگران هفت‌تپه نیز، مفهوم ضرب‌المثلی که عبدعلی گفت، کاملا روشن است، ناصری گفته بود:   “خر مال کسی است که سوار است”.

 این ضرب‌المثل، تکمیل کننده تمام اظهارات دیگر ناصری درباره وضعیت واگذاری هفت‌تپه به شرکت توسعه و اطمینان‌بخشی به کارگران بوده که از ویدئو، عمدا پاک شده است، تا شرایط برای فریب افکار عمومی هموار شود.

واضح است که خر داستان، برای کارگران، یک فرشته نجات‌ است، اما مخالفان ناصری، اصرار دارند، خر این ضرب‌المثل را، “الاغ دجال” معرفی کنند!

واکنش کارگران به تخریب ناصری در شبکه‌های اجتماعی، نشان می‌دهد آنها همچنان تمام قد، حامی این مدیرعامل هستند، آنها او را عامل ثبات و آرامش در شرکت هفت‌تپه می‌دانند، پس چرا نباید از او حمایت کنند؟

در ادامه، ذکر چند نکته درباره آخرین تحولات شرکت نیشکر هفت‌تپه، شاید مفید باشد:

۱.  کارگران هفت‌تپه نشان دادند که از سواد رسانه‌ای کافی برای تشخیص و شناسایی جریان‌های خبری و مسئله فریب رسانه‌ای برخوردارند به همین جهت، به جای برخورد عجولانه و احساسی با ماجرای مصاحبه تقطیع‌شده ناصری، برخوردی کاملا آگاهانه و حساب‌شده از خود نشان دادند.

۲. در سفر رئیس‌جمهور به خوزستان، مسئله واگذاری قطعی شرکت هفت‌تپه به توسعه نیشکر، به عنوان یک مطالبه کارگری مطرح شد، رئیس‌جمهور هم گفت که هفت‌تپه در دستور کار دولت است.

۳. کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه از عملکرد مدیرعامل شرکت توسعه و صنایع جانبی کاملا رضایت دارند، آنها این رضایت خود را در دیدار چهره به چهره با رئیس‌جمهور ابراز کردند.

۴. کارگران هفت‌تپه، به شدت خواهان قطعی شدن واگذاری شرکت‌شان به توسعه نیشکر هستند، از نظر آنها، این واگذاری قطعی، می‌تواند فرشته نجاتی برای هفت‌تپه باشد./جریده